TRASTORNS PSICOTICS

TRASTORNS PSICÒTICS

La psicosi es conjunt de símptomes que es caracteritza per no tenir un cert contacte amb la realitat, que dificulta la comunicació i que no es pot tenir una consciència de la malaltia. L’estat mental de la persona que la pateix, el pensament i la percepció estan totalment desgastades. Això fa que es confongui la seva realitat interna, com els seus pensaments i imaginacions, amb la seva realitat objectiva i no en pugui diferenciar entre totes dues. El pacient presència greus alteracions en totes les funcions mentals i exactament en el comportament i personalitat del malalt. El greu desajustament que evoluciona en el cervell fa que el comportament del pacient durant els episodis actius, solen ser bastant problemàtics en el seu ambient. Cridar en públic, parlar sol o ser agressiu inesperadament són característiques d’un comportament i un aspecte estrany.

ESQUIZOFRÈNIA

L’esquizofrènia afecta a moltes persones al món i es calcula que de cada 100 persones, una pateix aquesta malaltia. Generalment apareix en els adults joves. No es pot dir que la pateixi un determinat perfil de qualsevol persona, sinó que es presenta amb una freqüència similar en les diferents classes socioeconòmiques, en les cultures mundials y entre dones y homes. Podem definir l’esquizofrènia com una malaltia mental en la que existeix un funcionament defectuós dels circuits cerebrals amb un desequilibri entre els neurotransmissors. Això afecta el sistema nerviós i especialment unes cèl·lules anomenades neurones, que són especialitzades en rebre e integrar informació i també enviar senyals altres cèl·lules.

També ocasiona un deteriorament en les funcions que controlen el pensament, les emocions y la conducta. El funcionament defectuós s’associa amb les anomalies estructurals en determinants zones del sistema nerviós central i provoca alteracions funcionals.

Un dels principals neurotransmissors implicats en aquesta malaltia és la dopamina(hormona molt comuna entre vertebrats i invertebrats) i hi ha altres com la serotonina i el glutamat.  

Aquesta malaltia es manifesta amb canvis de comportament, símptomes no molt correctes i poc habituals, com idees delirants o al·lucinacions.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s