QUÈ SABEM?

1. INTRODUCCIÓ ALS TRASTORNS MENTALS

Quan hom parla de malalties es té molt clar a què es referix tal concepte, ràpidament s’identifica amb malalties com el Càncer, Sida, o una simple grip. Per pensar en malaltia s’ha de veure creosota. No obstant que hi ha d’aquells trastorns que trascendéixen més enllà d’allò empíric, que resideixen en el fons de la nostra ment, que resten esperant aquell moment universal de mancança de vigor per emergir de les profunditats interiors i convertir-se en una creença tan fèrria que esdevé veritat. Aquell moment on inapreciablement es comença una transició des de la realitat fins a una subjectivitat que s’imposa modificant son entorn, canviant-li fins i tot la seva essència interior. Deteriora la seva víctima fins a enfonsar-la en la seva nova veritat, en en la seva nova realitat. Altera la seva raó, consciència, personalitat i comportament, el sumeix en un estat on ell és el centre i les rodalies i la dictadura de la malaltia el domina fent-li creure que realment el serveix. No es veu sang, ni vísceres, ni dolor físic, simplement una denigració de l’individu i, en molts casos, una repulsió aliena que només reafirma el poder del cabdill.

Aquest procés entre altres és anomenat trastorn mental, i això mateix es pretén conèixer en aquest blog, apropar-se una mica més a aquella figura aïllada, repudiada i menyspreada dins la societat aquell aquell malalt a qui s’anomena vulgarment “Boig”, intentem ésser més crítics i empàtics, i això només es pot produir a partir del coneixement. Trastorns Mentals pretén aportar amb humilitat una mica ridícula de llum dins un univers d’obscur menyspreu per a aquells qui realment no tenen, com nosaltres, una formació dins la salud, de forma planera i senzilla. Així que benvinguts a Trastorns Mentals.

2. QUÈ SÓN ELS TRASTORNS MENTALS?

És una malaltia en la qual es produeix una serie de desordre i alteració al cervell el qual afecta als sentiments, a la conducta de la persona, a les sensacions i captacions d’aquestes, a les emocions…

Els primers trastorns viscuts els podem apreciar a l’edat antiga en la qual quan una persona que dotava d’aquesta malaltia o la patia es considerava que estava posseïda pel dimoni o per algun efecte fictici i ho remeiaven amb herbes i cures cerimonials.

El primer hospital psiquiàtric que es va crear va ser l’any 705 a Bagdad. Llavors, al llarg del pas del temps, aquesta malaltia ha anat evolucionat de diferents maneres fins arribar als nostres dies i conèixer-la estudiada per la medicina i la ciència.

3. TIPUS DE TRASTORNS MENTALS

A l’actualitat hi ha més de 200 malalties considerades com a trastorns mentals. El Manual Diagnòstic dels Trastorns Mentals(DSM) ha classificat els diferents tipus dels trastorns més rellevants. Hi ha quatre grups que descriuen els termes generals de les malalties mentals:

• Psicòtics: són malalties que perden el coneixement a la realitat, amb dificultat de comunicació i una falta de consciència.

• Neuròtics: estats psíquics amb un nivell d’ansietat però sense perdre el sentit de la realitat.

• Funcionals: són els trastorns que no hi ha dany estructural conegut o no es pot explicar un factor causal definit.

• Orgànics: malalties que provoquen una modificació dins del cervell causades per una fet específic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s